Atilla Erel
Workinlot Kurucu Ortağı, Chief Dreamer
Yasemin’in babası, Workinlot açık inovasyon platformu kurucu ortağıdır. Rensselaer Polytechnic Institute BS ve Loyola University of Chicago MBA eğitimim sonrası, yaklaşık 10 sene uluslararası ticaret ve üst düzey yöneticilik deneyimi vardır. 2016‘da kurdukları Workinlot çatısı altında, kurum-startup iş birliğini yöneten ürün ve servisler tasarlamaya ve danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Sürdürülebilirlik, etki raporlama, döngüsel iş modeli tasarımı, değer önerisi oluşturulma, mvp doğrulama ve kurumsal iş birliği stratejileri, yoğun tecrübesi bulunan alanlardandır.
Dilara Alp
Yatırım Uzmanı, Finance in Motion
Dilara, etki fonları yöneticisi olan Finance in Motion’ın (FiM) Istanbul ofisinde yatırım uzmanı olarak çalışıyor. Kalkınma finansmanı, kredi yatırımları, finansal hizmetler ve etki programı yönetimi alanlarında Türkiye ve Hong Kong’da iş deneyimine sahip. İklim dönüşümü finansmanı, sürdürülebilir tarım ve mikrofinans konularında çalışıyor. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Siyaset Bilimi ve Hong Kong University of Science and Technology’den MBA diplomasına sahip. Çince ve İngilizce bilmektedir.
Doğa Tamer
Sürdürülebilirlik Adımları Derneği Genel Sekreteri
Doğa Tamer, FMV Ayazağa Işık Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 12 yaşında işaret dili öğrenerek tanıştığı sivil toplumda gönüllü ve profesyonel çalışmalarda bulundu. İşitme engellilerle, görme engellilerle, omurilik felçlileriyle, kas hastalarıyla, otizmli çocuklarla 20 yıl gönüllü çalışma fırsatı buldu. 1999 yılında Radikal Gazetesi’nin Kültür Sanat sayfasında çalıştı. 2003 yılında İstanbul’da gümüş takı tasarım stüdyosu kurdu, gümüş takılar tasarladı ve üretti. 2007-2009 yılları arasında tasarım stüdyosunu Bodrum Gümüşlük’e taşıdı. 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Engelliler.biz Platformunda moderatör ve kolaylaştırıcı olarak gönüllü görev alırken; Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nde (KAGİDER) Proje Yöneticisi olarak çalışmaya başladı. 7 yıl boyunca farklı görevlerde bulunduğu KAGİDER’den Genel Sekreter Yardımcısı olarak ayrıldı. 2016 – 2018 yılları arasında freelance editör ve illüstratör olarak çalıştı. 2018 – 2019 arasında YANINDAYIZ Derneği’nde Strateji ve Politikalar Direktörü olarak görev yaptı. Sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla çalışan Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak Genel Sekreterliğini yürütmektedir. Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Türkiye Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği (Buğday) üyesidir. İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.
Gaye Sarıoğlu
TÜSİAD Sürdürülebilirlik ve Yatırım Ortamı Direktörü / Global Compact Türkiye Genel Sekreter Yardımcısı
ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Gaye Uğur Sarıoğlu, yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi İşletme alanında tamamladı. TÜSİAD’da Sürdürülebilirlik ve Yatırım Ortamı Direktörü olan Sarıoğlu, aynı zamanda, sürdürülebilir ve kapsayıcı küresel ekonominin sağlanması amacıyla faaliyetlerini sürdüren UN Global Compact inisiyatifinin Türkiye Yerel Ağı olan Global Compact Türkiye’de Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürüyor. UN Global Compact’in küresel bir programı olan “Young SDG Innovators” Programının Türkiye Yöneticisi olan Sarıoğlu, sürdürülebilir kalkınma alanında çok sayıda proje yürütmektedir.
Mesut Keskin
Microfon Kurucusu
Mesut Keskin, Galatasaray Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans eğitimine Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği alanında başlamıştır. Türkiye’nin en büyük eğitim finansman girişimi olan Microfon’un kurucusu olan Keskin, bu girişimi ile yarım milyondan fazla öğrencinin finansmana erişimini kolaylaştırmıştır. Yarattığı sosyal etki ile hem ulusal hem de uluslararası bir çok ödül almıştır.Son olarak dünyanın en büyük sosyal girişimci ağı olan Ashoka tarafından fellow seçilerek global fellow ağına dahil olmuştur. Amerika Dış İşleri Bakanlığı ve German Marshall Fonu tarafından fellow olarak seçilmiştir. Teknolojinin toplum yararına kullanılmasını önemseyen Keskin, halen bu alanda sosyal girişimci olarak çalışmalarına devam etmektedir.
Merve Kavas
Merve Kavas – Yekpare Sosyal Girişim Birliği, Direktör
Merve Kavas, Türkiye’de sosyal ekonomi, sosyal inovasyon ve sosyal girişimcilik alanlarının gelişimi için çalışan sistem girişimcisidir. Sosyal girişimleri topluluğa, bilgiye, kaynaklara, desteklere ve pazara eriştirmek için çalışan çatı örgüt Yekpare’nin direktörlüğünü yürütmektedir. Öncesinde İstasyonTEDÜ Sosyal İnovasyon Merkezi’nde sosyal girişimciler ve sivil inisiyatifleri destekleyen Kuluçka Programı ve Destek Programı’nın strateji ve seçim süreçlerini tasarlamış ve kapasite geliştirme desteklerini yürütmüştür. Yenilikçi iş modelleri, topluluk geliştirme stratejileri, sosyal tedarik, finansmana erişim ve program geliştirme uzmanlıkları arasındadır.
Zeynep Çelik
Zeynep Çelik – imece, Yönetici
1994 yılında İstanbul’da doğan Zeynep, 2013 yılında Boğaziçi Üniversitesi Kimya lisans eğitimi ile akademik hayatına başlamıştır. 2017 yılında Stanford Üniveristesi’nin “University Innovation Fellows” programının Türkiye’den seçilen ilk fellowlardan biri olarak sosyal etki odaklı tasarım alanında eğitim almıştır. Öğrencilik yıllarında Zorlu Holding Kurumsal İletişim Departmanında iki buçuk yıl çalışmasının ardından 2016 yılında sosyal inovasyona ve sosyal girişimciliğe duyduğu özel ilgi ile Zorlu Holding, Atölye ve S360’ın kurucu ortağı olduğu imece’nin kurucu ekibinde görev almıştır. Şu anda Zeynep, yolculuğuna toplumsal ve çevresel meselelere çözümler geliştirmeyi hedefleyen imece’nin yöneticisi olarak devam ederken, global ve Türkiye’den sürdürülebilirliğe dair güncel bilgiler paylaştığı içerik ve danışmanlık şirketi olan Whatif’in kurucusudur.
Umre Metin
Umre Metin – YETGEN – Yönetim Kurulu Üyesi
İlk ve orta öğretimini Siirt’te tamamlayan Umre Metin, örgün eğitimin yanında 10 yıl boyunca Siirt Bilim ve Sanat merkezinde özel eğitim de aldı. Siirt Fen Lisesi’nde eğitimine devam ederken voleybol takımının kaptanlığını ve Tübitak araştırmalarında ekip üyeliği yaptı. Yükseköğretimi için %75 burslu olarak MEF Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne giren Umre beş yıl boyunca kendi eğitimini finanse ederek onur listesinden mezun oldu. İlk stajını hazırlık öğrencisi iken Etkinlikcim.com – KTH Etkinlik Ajansında yapan Umre, sırası ile NN Grup, Albright Stonebridge Group, Aventio MB ve İELEV’de staj yaptı, Koç Holding’de ise uzun dönem stajyer olarak çalıştı. Hazırlıktan itibaren Prof. Erhan Erkut’un asistanı olarak görev yapan Umre Prof. Erkut’a ders asistanlığı, araştırma, blog ve kitap editörlüğü, etkinlik yönetimi gibi alanlarda destek vermenin yanında 5 yıl boyunca binin üzerinde üniversite ve lise öğrencisine işyeri becerileri ve farkındalık eğitimi veren Yetkin Gençler programının direktörlüğünü yaptı ve yeni kurulan eğitim kooperatifinin yönetim kurulu üyesi olarak devam ediyor. Mezuniyetinden sonra bir süre Userspots’ta çalışan Umre, şu anda Türkiye’nin başarılı teknoloji girişimlerinden Udentify’in yönetim ekibinde 2 yıl görev aldıktan sonra hissedarlardan biri olarak devam ediyor.
Neriman Eralp Kalyoncuoğlu
Anadolu Efes Sürdürülebilirlik Müdürü
Anadolu Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler bölümünden 2009 yılında mezun olan Neriman Eralp Kalyoncuoğlu, yüksek lisansını 2017 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi bölümünde tamamladı. 2011– 2017 yılları arasında çalıştığı iletişim ajanslarında ulusal ve uluslararası birçok şirket ve markanın iletişim stratejilerinin oluşturulmasında sorumluluk üstlendi. Eylül 2017’de Anadolu Efes’te Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak çalışmaya başlayan Neriman Eralp Kalyoncuoğlu, Mayıs 2021’den bu yana da Anadolu Efes’te Sürdürülebilirlik Müdürü olarak görevine devam ediyor. Global Sürdürülebilirlik Komitesinin koordinasyonu, şirketin kurumsal sürdürülebilirlik stratejisinin ve performansının takibi ile raporlanmasının yanı sıra kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin yönetiminde görev yapıyor.
Tuba Gökcan
Anadolu Efes Strateji, İnovasyon ve Girişimcilik Direktörü
Tüketici araştırmaları, stratejik planlama, marka/kanal stratejisi, inovasyon stratejisi gibi farklı alanlarda çalıştı. Şu anda Anadolu Efes’te tüm operasyon ülkelerinden sorumlu olarak girişimcilik ve inovasyon alanında çalışıyor. Hem kurum içi hem kurum dışında girişimcilik faaliyetleri için ekosistem ile yakın ilişki içinde çalışıyor. Her yıl 150’den fazla girişimci ile tanışıyor. Birlikte büyümeye inanıyor ve girişimcilerin ilerlemesi için mentorluk, networke erişim, iş fırsatlarını ortaya çıkarma gibi destekler veriyor. Evli, 6 ve 8 yaşlarında 2 kızı ile birlikte seyahat etmeyi, doğa içinde kamp yapmayı, tüplü dalış yapmayı ve yemek yemeyi seviyor.